OnlineMarketers

Professionel SEO Tekstforfatter

Mangler du en SEO Tekstforfatter?

Hvis I driver en aktivitet på nettet, ved I sikkert, at man skal have styr på sine søgeord og sørge for at søgeordsoptimere sin hjemmeside. Men ved I også, at der findes en professionel profil, der er specifikt målrettet SEO-tekst, og at det er en SEO Tekstforfatter? 

Det giver god mening, når man tænker over vigtigheden i en god placering på Google og andre søgemaskiners resultatsider. De færreste kunder klikker forbi den første side med resultater, og 70-80% klikker på de øverste tre resultater. Derfor er en god placering helt uvurderlig, og det opnås netop ved, at SEO er tænkt ind i al opbygning af tekst og hjemmeside. 

Det sørger en SEO Tekstforfatter for i samarbejde med udviklerne af hjemmesiden og firmaets brand-ansvarlige eller -afdeling. 

Vi samarbejder selv med flere professionelle SEO Tekstforfattere. Kontakt os her for en indledende samtale, hvor vi kan forstå jeres behov. 

Hvis jeres budget er meget begrænset, har vi også lavet en komplet guide til Alt du bør vide om SEO Tekster. Ellers anbefaler vi brugen af en SEO Tekstforfatter og nedenfor kan du læse mere om, hvad de tilbyder, og hvordan de arbejder. 

Almindelig Tekstforfatter eller SEO Tekstforfatter

Hvad er formålet med SEO Tekster

I sidste ende handler det altid om at lukke et salg – eller som det populært hedder på nettet; at konvertere. Kunderejsen og salgstragten kan have mange finurlige hop frem og tilbage i den fysiske og digitale verden og varierende tidsrammer, men én ting er helt sikkert; hvis kunden ikke finder dig, får du helt sikkert ikke salget.

Når vi taler om SEO og vigtigheden af den ift. tekst, søgeresultater og placeringer, taler vi om organisk trafik. Hvis I skal have opfrisket hvad er SEO, så har Roland Nielsen, indehaver af Online Marketers med over 10 års erfaring i søgemaskineoptimering, udvikling af hjemmesider og digital markedsføring skrevet en overskuelig introduktion.

Organisk trafik er den trafik, hvor folk finder dig, når de søger efter noget. At genere trafik er SEOs fornemmeste opgave og uden trafik, intet salg. Så hvad skal en god SEO tekst kunne?

SEO tekst skal opfylde tre krav:

 • give en super placering på Googles side med søgeresultater,
 • være attraktiv og informativ for kunden,
 • konvertere.

Det første punkt kræver et stort teknisk kendskab og adgang til digitale værktøjer til søgeordsanalyse. Det laves enten helt eller delvist i samarbejde med virksomheden eller, hvis det er et mindre firma eller start-up, det bureau, der bistår med digital markedsføring og udvikling af hjemmesider.

SEO Tekst er også en skrivestil, hvor søgeord og LSI’er bruges strategisk. SEO Tekst er desuden opbygget efter en bestemt model, så den både er letlæseligt, nem for Google at indeksere og har taget kunderejsen i betragtning, så det bliver naturligt og let at konvertere. Begge dele er uddybet i Alt du bør vide om SEO Tekster.

På den måde adskiller Punkt 1 og 3 sig fra en almindelig tekstforfatter, og det er netop heri den særlige værdi af en SEO Tekstforfatter ligger. Udover den professionelle kvalitet, vil man i det lange løb spare både tid og penge, da kvaliteten er i orden fra starten. En god placering tager desuden tid (der skal meget trafik igennem) at opnå, og derfor er det hensigtsmæssigt at starte så tidligt som muligt.

Hvad er formålet med SEO Tekster
Almindelig Tekstforfatter eller SEO Tekstforfatter

En almindelig tekstforfatter har den nødvendige baggrund for at vide, hvordan man bygger et informativt og fængende stykke tekst op, der passer til formålet. Det kan alle professionelle tekstforfattere som udgangspunkt. Den ekstra – og meget nødvendige service – som en SEO Tekstforfatter tilbyder er, at de inkorporerer et indgående kendskab til det at drive en virksomhed helt eller delvist på nettet. 

SEO tekst skal nemlig opfylde nogle helt bestemte krav. Som vi allerede nævnte indledningsvist, opnår de første tre søgeresultater på Googles forreste side 70-80% af alle klik, og det er i al sin enkelhed grunden til virkelig at prioritere SEO. Uden at det skal lyde dramatisk er der kun et par sekunder til at tabe eller vinde ¾ af alle kunder. 

En brief eller opgavebeskrivelse til en almindelig og SEO Tekstforfatter vil indeholde de samme informationer ift. formålet med teksten, vigtige stikord, tekniske informationer, brand manual med brand identitet, vigtige USPs, primære og sekundære segmenter, et eventuelt motto etc. Hvis opgaven er opbygning/ombygning af hjemmeside eller app, vil en UX beskrivelse af selve strukturen også indgå. 

I nogen tilfælde vil søgeordsanalysen også indgå i brief ‘en. Det er, hvis firmaet internt eller eksternt allerede har en sådan. Ellers vil en SEO Tekstforfatter være klædt på til at udarbejde en, der så vil indgå i tekst på hjemmesiden. Det vil desuden være en god idé at tænke det ind i selve opbygningen af hjemmesiden ift. menu struktur. 

Kom først på Google med en SEO Tekstforfatter
Kom først på Google med en SEO Tekstforfatter

Når Google crawler en side, er det lidt som når man selv skimmer en tekst. Man kigger først på firmanavn (URL og brandnavn), så på menu med evt. drop-down kategorier og undersider og så hoved- og underoverskrifter på siderne.

Hvis man fx sælger ’børnetøj’ eller ’soft drinks’, giver det mening at få ind i sin menu, enten som forsidenavn eller efterfulgt af ’forside/hjem’. Det er et eksempel på, hvordan SEO eller lokal SEO skal tænkes ind i hele opbygningen af hjemmesiden. Det er heller ikke altid, at Google bruger en meta-beskrivelse lavet i back-end, når der vises en snippet i et søgeresultat. Derfor vil det være en god idé at have en kort, præcis, SEO optimeret sætning først på sin forside ift. af, at Google viser den som snippet.

Alt det ved en SEO Tekstforfatter. Det ved udviklerne af hjemmesider også. Om I ved det i jeres firma hænger oftest sammen med, hvor stor jeres virksomhed er. Vi vil gerne hjælpe jer med det, og vi samarbejder med flere professionelle SEO Tekstforfattere, som vi gerne anbefaler. SEO eller skriv til os så vi kan få en uforpligtende snak.

Hvordan arbejder en SEO Tekstforfatter?

Som vi nævnte ovenfor arbejder en SEO Tekstforfatter med SEO – det giver sig selv. Det vigtige at forstå er, at SEO handler om en overordnet strategi, der går igen i hele virksomheden. De indledende samtaler vil derfor altid være med ansatte i virksomheden for at forstå, hvad den overordnede strategi er. Dernæst kan en SEO-plan og søgeordsanalyse udføres: 

Så ift. hvordan en SEO Tekstforfatter arbejder, får de altså enten søgeordsanalysen udleveret eller laver den selv. Hvis de selv laver den, så vil de have overblikket og skabelonen for optimeringen af hjemmesiden. 

Hvis de selv gør det, arbejder de ligesom andre med strategi og gratis og betalte søgeordsværktøjer. Det kan du læse nærmere om i artikel SEO analyse til SEO og SEM. Dernæst begynder den næste del af arbejdet med selve tekstforfatning til hjemmesiden, hvor de strategisk placerer søgeord og LSI’er og bruger en vis skrivestil. 

En SEO Tekstforfatter vil desuden kunne komme med ideer til, hvordan man arbejder strategisk med sin contentmarketing plan og bistå med selve udførelsen af opgaven. 

Vores erfaring i Online Marketers
Vores erfaring som seo teksforfatter

De fleste af vores kunder er små og mellemstore virksomheder, de såkaldte SMEs og start-ups. Dem har vi rigtig meget erfaring med hos Online Marketers, hvor vi har arbejdet med udvikling af hjemmesider og digital markedsføring i over 10 år.

Vi har valgt at opbygge vores virksomhed med to ben; udvikling af hjemmesider og digital markedsføring. Det er fordi, det giver mening, at der er et tæt samarbejde mellem de to kerneområder. Desuden er der mange af vores kunder, der efterspørger netop disse to services, og det sparer dem for både tid og penge, når vi kan tilbyde begge dele.

Vi har et dedikeret team af både in-house og eksterne SEO Tekstforfattere til hjemmesider, som vi benytter til forskellige opgaver. Vi har rigtig god erfaring med at benytte professionelle SEO Tekstforfattere, da det endelige resultat ganske enkelt bliver bedre.

Med alt samlet under samme tag bliver:

 • Processerne hurtigere, da vi taler samme sprog.
 • Ingen ’missing links’ og huller imellem koordinering og udvikling af hjemmeside, digital markedsføring og SEO tekstforfatning.
 • Et 360° professionelt resultat.

Som vi tidligere har nævnt, handler SEO om at have en overordnet strategi og plan med sit indhold og markedsføring. Det er også det første, vi altid vil spørge dig om; netop hvor du står med din SEO plan. Vi oplever meget tit, at de fleste små og mellemstore virksomheder kender til vigtigheden af SEO, men ikke er kommet rigtig i gang med det.

Kig forbi vores menuside SEO Bureau der udførligt beskriver vores arbejdsgang, forskellige seo pakker og seo priser. Og så glæder vi os rigtig meget til at høre fra jer – kontakt os her

Hvem bruger en SEO Tekstforfatter?
Hvem bruger en SEO Tekstforfatter?

Det gør alle dem, der én gang for alle har forstået vigtigheden af, hvad en god placering på søgemaskiners resultatsider vil sige for ens trafik og omsætning! Oftest er det folk, der har et mellemstort kendskab til SEO og digital markedsføring & handel og derfor prioriterer at bruge de ekstra penge på en professionel tekstforfatter. Vi anbefaler professionel tekstforfatning til hjemmeside til alle, der driver en aktivitet på nettet.

En SEO Tekstforfatter er altså en god idé til dig, der har en webshop, har produkter kunder kigger efter på nettet, har forskellige kunder og konkurrenter online og offline, er ekspert på et givent område etc, eller mangler en optimering af din Google my business profil.

Med andre ord; Internettet er kommet for at blive, og da brugen af digitale værktøjer kun går i én retning, er der god grund til at tage det meget alvorligt at give sit projekt de allerbedste forudsætninger.

De allerbedste forudsætninger – når man taler om SEO – er i al sin enkelthed en ranking øverst oppe på Googles første side med søgeresultater. Det er en SEO Tekstforfatters fornemmeste opgave at hjælpe med det.

SEO Tekstforfatter pris
SEO Tekstforfatter pris

Der findes både selvstændige og bureauer, der arbejder med SEO tekstforfatning, og selve arbejdet kan være enkeltstående eller del af en større pakke. Derfor er det svært at sige noget om en eksakt pris.

En professionel SEO Tekstforfatter vil som udgangspunkt have en lidt højere timepris end en almindelig tekstforfatter grundet deres tekniske viden indenfor søgemaskineoptimering. En dygtig professionel tekstforfatter til hjemmeside vil i Danmark typisk starte på 800 kr. ex moms, med eller uden opstartsgebyr.

Man kan selvfølgelig sagtens finde en med en lavere timepris, og i dag er der masser af sider der tilbyder freelancere indenfor de fleste kreative felter. Men da pris og kvalitet jo unægtelig hænger sammen, er det ikke en løsning blot at finde den billigste.

De fleste SEO Tekstforfattere tilbyder en gratis samtale på 15 minutter, og hvis man er klar over sit behov og budget, kan de 15 minutter være meget nyttige. Mange tilbyder også uforpligtende indledende samtaler efterfulgt af et pristilbud på et eventuelt samarbejde. I kan med fordel sætte jer mere ind i Hvad koster SEO tekster, så I er vel forberedte til en sådan samtale.

Hos Online Marketers tager vi altid gladelig en uforpligtende snak med en kunde for at forstå behovet. Vi har erfaring med, at en samtale er godt givet ud, og at det ofte ender med en skræddersyet pakke og to tilfredse parter. Vores SEO Tekstforfattere arbejder sjældent på timepris, da SEO artikler oftest er en del af større pakker, og derfor kan vi også tilbyde nogen meget fordelagtige priser.

Kontakt os allerede i dag. Vi glæder os til at høre fra dig.

Hvordan finder man en god SEO Tekstforfatter?

Det er heldigvis ikke så svært. Der er tre måder:

 • I spørger os.
 • I søger på Google. De dygtige SEO Tekstforfattere vil stå øverst i de organiske søgeresultater.
 • I spørger jeres netværk.

En dygtig tekstforfatter vil være i stand til at fange tonen i et brand men også have en personlige stil. Derfor er det altid en god idé at bede om referencer på tidligere arbejde (hjemmesider, flyers, nyhedsbreve, intern kommunikation etc.). En indledende samtale eller møde vil også være nyttigt ift. at forstå, om der er kemi og en ens referenceramme. Det er bare sjovere at arbejde med nogen, man godt kan lide.

Pris og kvalitet hænger også sammen, så hvis prisen er urealistisk lav, er det en god idé med flere referencer og evt. opdele en betaling i moduler. Hvis prisen er overraskende høj, er det værd at undersøge, om den afspejler en højere kvalitet, eller om man skal finde en anden udbyder.

Brug for professionel hjælp til SEO artikler?
Brug for professionel hjælp til SEO artikler?

Vi er et dedikeret team af professionelle med kompetencer indenfor ny hjemmeside, hjemmesidedesign og -udvikling, SEO optimering, annoncering og hastighedsoptimering. Vores virksomhed har eksisteret i 10 år, og vi har hjulpet 150+ kunder. Fordi vi kender det store billede, kan vi nemt hjælpe dig med en skræddersyet løsning af SEO tekster og tekstforfatning til hjemmeside til netop dit behov.

Hvis du har læst vores artikel Alt du bør vide om SEO Tekster, vil du vide, at en SEO analyse ikke er noget, der laves én gang indledningsvist, implementeres og derefter lægges væk. Der skal måles på, hvordan forskellige søgeord performer, og hvordan markedet ændrer sig ift. konkurrenter, USPs og andre eksterne forhold.

Ingen opgave er for stor eller lille til ikke at fortjene en top placering på første side med søgeresultater. Skriv eller ring til os – vi sidder klar til at hjælpe.

Vi tilbyder

Fordi vi både tilbyder digital markedsføring og udvikling & optimering af hjemmesider og desuden har månedlige serviceabonnementer på både hjemmeside og SEO, kan vi sammensætte de fleste pakker til at matche dit behov til meget konkurrencedygtige priser.

Ift. SEO tekst kan vi tilbyde vores professionelle hjælp hvis:

 • Du har brug for en timelønnet SEO Tekstforfatter
 • Du har brug for en søgeordsanalyse, løbende arbejde med SEO, en pakke af SEO artikler eller en anden større opgave.
 • Du har brug for hjælp til selv at skrive dine SEO artikler.

SEO er et stort område, som de fleste små og mellemstore virksomheder ikke har rigtig meget kendskab til og føler sig fortrolige med. Men det er vigtigt at komme i gang, og heldigvis kan SEO brækkes op i mange mindre bidder, så det bliver noget, man arbejder med løbende, og i et organisk tempo, der passer til resten af virksomhedens vækst og budget.

Vores hovedkontor ligger i Aabenraa, vi har eksterne eksperter tilknyttet i hele Danmark, og vi er aldrig længere væk end et telefonopkald. Ring eller skriv til os – vi sidder klar til at høre fra dig.

Scroll to Top