OnlineMarketers

Hvad koster SEO Tekster?

Hvad koster SEO Tekster?

’SEO tekst priser?’ Det er et spørgsmål, vi tit bliver mødt med, og det er selvfølgelig et meget relevant spørgsmål. Det ved alle, der driver eller er ansat i en virksomhed – budgettet skal hænge sammen.

Det er også et spørgsmål, der virkelig er værd at stille. De fleste, der stifter nok bekendtskab med SEO, har på et tidspunkt en ’aha oplevelse’, hvor det bliver klokkeklart, præcist hvor vigtig SEO er.

SEO er et ’Make it or Break it’ øjeblik, hvor kunderne enten får øje på dig eller dine konkurrenter! Så enkelt er det. Glem ikke, at undersøgelser viser, at de første fem placeringer på Googles første søgeresultatside får 68% af al trafik!

Det er det, som SEO handler om; at dine sider vises højt oppe på søgemaskinernes resultatsider, så du bliver fundet i stedet for dine konkurrenter.

Det vil vi gerne hjælpe dig med. Så læs videre om SEO Tekst Pris og giv os et kald.

FAQ: Hvad koster SEO Tekster + timeløn? Scroll ned og læs mere

 • 1 time: 950 kr. 
 • 10 timer: 8000 kr. 
 • Small 600 ord – 720 kr. 
 • Medium 1500 ord – 1200 kr. 
 • Large 1800 ord – 1440 kr.

SEO generelt

SEO betyder på dansk ’søgemaskineoptimering’. I al sin enkelhed går det ud på, at man sørger for, at ens digitale platforme (hjemmeside, sociale medie profiler, fora etc.) er udstyret med tekniske egenskaber, der gør dem egnede til at performe digitalt.

Som vi også nævner i vores artikel Hvad er SEO, omfatter det mange forskellige elementer som bl.a. URL’er, tekststykker, hashtags, beskrivelser af billeder, menustruktur på hjemmesiden etc. Det omfatter fx også hastighedsoptimering af selve hjemmesiden og opsætning af programmerne Google Analytics og Google Search Console.

Men det er ikke kun de tekniske ting, der skal være på plads; der er også hele delen med at forstå sit marked, sit produkt, sine konkurrenter og meget vigtigt; sine kunder! Kundens søgeintention og købsrejse er selve grundlaget for SEO arbejdet og strategien.

Som I måske har læst i vores artikel SEO analyse til SEO, SEM eller mere specifikt lokal SEO, så er søgeordsanalysen altid selve grundlaget for alt det videre arbejde. Når den er lavet, er det ikke noget, man lægger væk. Den tager man frem jævnligt; i starten med et par ugers mellemrum og senere kvartalsvis eller halvårligt.

Fordi SEO er et stort område, kan man ikke bare give en præcis SEO Tekst Pris. Man kan fx ikke skrive en SEO Tekst, hvis man ikke har en søgeordsanalyse, og hvis ikke SEO allerede er tænkt ind i opbygningen af hjemmesiden, så skal man ikke allokere budget til at skrive tekster men snarere til optimering af selve hjemmesiden.

Derfor er det altid det første, vi starter med at spørge jer om: hvor I overordnet står med jeres SEO arbejde.

SEO Tekster

SEO Tekster

SEO Tekst hører ind under SEO paraplyen. SEO Tekst er den tekst, der står på hjemmeside, blog, webshop, digitale platforme og fællesskaber, fora etc. Med andre ord al tekst der berører ens virksomhed eller aktivitet og selvfølgelig særligt de varer og/eller services, der tilbydes.

Det ligger i ordet ’SEO Tekst’, at teksten er søgemaskineoptimeret, og derfor skal den følge retningslinjerne for at kunne performe digitalt. Kort fortalt betyder det, at SEO Teksten har:

 • en vis længde (alt efter formål),
 • er bygget op på en særlig måde,
 • benytter sig af en vis skrivestil,
 • implementere søgeord (shorttail og longtail) fra søgeordsanalysen,
 • implementere LSI’er,
 • benytter en linkstruktur (hvis muligt),
 • opfylder krav til Title tags og Meta beskrivelser,
 • indarbejdet optimering af Gennemsnitlig tid på side og Afvisningsrate.

Vi har skrevet en fyldestgørweende artikel om emnet SEO Tekster, og hvis du vil gå i dybden med Alt du bør vide om SEO Tekster 2022, anbefaler vi denne guideline med vores 10 vigtigste tips skrevet af Roland Nielsen, Indehaver af Online Marketers.

SEO eller søgemaskineoptimering er – foruden udvikling af hjemmesider – det ene af de to services, vi tilbyder i Online Marketers. Vi har +10 års erfaring, og vi deler glædeligt ud af vores erfaringer i vores vidensbank med artikler.

Du ringer eller skriver også bare til os – så klarer vi opgaven for dig.

SEO Tekstforfatter vs. digitalt webbureau

Nu har vi kridtet banen op for, hvad SEO Tekster er, og hvordan de indgår i det større SEO billede. Så er vi snart klar til at tale om SEO Tekst Pris.

Vi har før kort berørt pris på SEO Tekster i vores artikel SEO Tekstforfatter. At benyttet sig af en professionel SEO tekstforfatter er nemlig en af løsningerne, hvis man gerne vil outsource opgaven.

Den anden løsning er at benytte et seo bureau, der ofte tilbyder flere services samlet under ét tag. Det er fx det, som vi også gør; vi udvikler hjemmesider og laver digital markedsføring. Det gør vi fordi, de to områder hænger rigtig meget sammen, og på den måde kan vi sikre vores kunder en 360° løsning.

Fælles for både SEO tekstforfatteren og bureauet er, at de begge kan varetage opgaven om at lave en søgeordsanalyse og skrive SEO Tekst.

Forskellen ligger i, hvem der er den ansvarlige tovholder på søgeordsanalysen, for den skal deles mellem virksomheden og andre eksterne parter som udviklere af hjemmesiden, SEO tekstforfatter, reklamebureauer, influencere etc.

Vi synes selv, at det virker mest logisk, når søgeordsanalysen bliver lavet af den virksomhed, der laver selve hjemmesiden. Når en kunde overlader opgaven om søgeordsanalysen til os, bruger vi selvfølgelig også en intern eller ekstern professionel SEO tekstforfatter til at skrive SEO Teksterne, men selve søgeordsanalysen laver vi selv.

Som vi skriver i vores artikel om søgeordsanalyse, har vi igennem 10 år forfinet vores metode. Det er en kompleks proces med kvantitative og kvalitative data, og hvor erfaring i det at undersøge og afdække et nyt marked er utrolig vigtig. Det skal sammenholdes med den givne case (kunde), og hvad deres målsætning (og budget) er.

Et SEO samarbejde er typiske noget, der løber i min. 6-12 måneder. Resultater af SEO arbejde er ikke noget, man kan se på den korte bane. Modsat reklame (typisk betalt) hvor kan man ofte ser en hurtig og direkte sammenhæng, så er SEO (typisk gratis efter det indledende arbejde) noget, hvor man ser en sammenhæng på langt sigt.

Når vi i Online Marketers udvikler hjemmesider til kunder, så er månedligt vedligehold af hjemmesiden ofte en del af pakken. Derfor har vi i forvejen ofte samarbejder, der strækker sig over mange år. Netop af den grund er vi glade for også at stå for SEO delen med søgeordsanalysen, så de to ting integreres på en nem og dynamisk måde år efter år.

Så overlad trygt søgeordsanalysen til os. Skriv eller ring til os – vi har +10 års erfaring. Så trækker vi på en af vores dygtige SEO tekstforfattere til at skrive tekstdelen.

SEO Tekst Pris

SEO Tekst Pris

Som med de fleste andre ting hænger pris og kvalitet også sammen, når det gælder SEO Tekst Pris. Det er et vigtigt område, som mange af virksomhedens initiativer og indtjeninger hviler på, så det er vigtigt, at det bliver gjort ordentligt fra starten. Men så er det også masser af frugter at høste senere, så udgiften må betragtes om en opstartsomkostning snarere end en løbende driftsomkostning.

SEO Tekst Pris - Timeløn

SEO Tekst Pris - Timeløn

Man kan både finde billige SEO Tekst Priser på digitale markedsplatforme med freelancere som fx PeoplePerHour, Fiverr, Upwork etc. Der findes selvfølgelig også mindre pendanter med hovedsagelig danske og skandinaviske tekstforfattere.

I den anden ende af skalaen har man dyrere SEO Tekst Priser af selvstændige tekstforfattere og bureauer med egen hjemmeside, hvor eksempler på tidligere arbejde, kundeudtalelser og prisliste vises. Som udgangspunkt er der en større garanti for kvaliteten.

Ahrefs lavde i 2018 en fyldestgørende undersøgelse af, hvad koster SEO. Hvis vi tager udgangspunkt i ovenstående graf og ser på resultaterne for Europa, så er de tre mest almindelige rater på timeløn 76-100 USD (36%), 41-50 USD (21%) og 101-150 USD (14%).
Det svarer i danske kroner (juni 22, afrundet) til hhv. 540-710 kr., 290-360 kr. og 720-1070 kr.

Ovenstående undersøgelse kan kun bruges vejledningsvist, men på trods af at den dækker hele Europa, hvor en timeløn jo afviger meget de enkelte lande imellem, giver den en indikation af, hvad en timeløn ligger på – også i Danmark.

For en nyuddannet ligger en freelance startløn i Danmark på omkring 450 kr. ex moms. Den vil stige i takt med erfaring og anciennitet til i omegn af 800 kr. ex moms. Hos et seo bureau ligger en timepris i lejet omkring 1100 kr. ex moms og opefter.

Der vil selvfølgelig være pakkeløsninger og klippekort, hvor timeprisen reduceres, hvis en hel dag, uger eller x antal timer til løbende forbrug købes.

Bureauer er typisk lidt dyrere end selvstændige tekstforfattere, da bureauerne giver opgaven videre til deres egne tekstforfattere (interne eller eksterne). Der kan dog være andre fordele ved bureauer, og Ahrefs undersøgelsen indbefatter både selvstændige og bureauer.

SEO Tekst Pris - Opgave

Alternativet til aflønning pr. timeantal er den forudgående aftalte SEO Tekst Pris. Det kan give ro i maven for begge parter at kende den faste pris og være en god måde at komme i gang med et nyt samarbejde på.

Hvis opgavens karakter ikke er meget omfattende, kan prisen også justeres løbende, inden der tages hul på en ny opgave. Det kan sikre en fair pris for begge involverede parter – særligt den betalende.

Med tekstopgaver kan der betales pr. ord eller pr. opgave. Som udgangspunkt er en tekstforfatter i Danmark betalt 1 kr. ex moms pr. ord, og en SEO tekstforfatter er betalt 1,5 kr. ex moms pr. ord. Hvis du vil ligge nr. 1 på Google, så skal en tekst være på min. 1500 ord, dvs. at SEO Tekst Priser starter på 2250 kr. ex moms.

Hvis prissætningen i stedet er pr. opgave, aftales en fuldstændig fast pris for teksten, inden arbejdet påbegyndes uanset det endelige antal af ord. Dog læner prissætningen sig op af betaling pr. ord, og en opgavebeskrivelse og aftale vil have en ramme for omtrentlig ordlængde. Typiske priser vil være:

 • artikel 600 ord – 900 kr. ex moms (1,5 kr. pr. ord),
 • artikel 1000 ord – 1400 kr. ex moms 1,4 kr. pr. ord),
 • artikel 1500 ord – 1950 kr. ex moms (1,3 kr. pr. ord),
 • artikel 1800 ord – 2250 kr. ex moms (1,25 kr. pr. ord).

Der er selvfølgelig variationer af ovenstående, hvor pakkeløsninger også kommer på tale. Desuden spiller det ind, om artiklerne er indenfor samme emne, da extra tid må påregnes, hvis emnerne er forskellige.

Det er de oftest ikke, når SEO Tekst bestilles til en hjemmeside eller webshop, men der skal tages højde for det, og det skal specificeres i en aftale.

Bliv søgemaskinens favorit med seo tekster

Bliv Google's favorit med seo optimerede tekster

Hvis vi tager udgangspunkt i denne artikel, der er skrevet af en dygtig SEO tekstforfatter, så er SEO Tekst Prisen 3211 kr. ex moms (2676 ord). Det kan både være lidt og mange penge, men for de fleste mindre virksomheder er det et beløb, man lige tænker over, inden man går videre.

Når vi vælger at prioritere det hos Online Marketers, og anbefaler vores kunder at gøre det sammen, så er det fordi, at ’SEO Tekst Pris’ er en af vores vigtige søgeord, og mange kunder finder os via en søgning på nettet.

Digital markedsføring er som sagt den ene af vores to services, og derfor er det nødvendigt, at vi bliver fundet, når kunder leder efter dette produkt.

Vi anbefaler virksomheder at lave min. 3-6 artikler på de allervigtigste søgeord af en ordlængde på 1500-3500 ord. Igen er SEO Tekst Pris en opstartsomkostning og jo før, man kommer i gang, jo bedre, for det tager tid at komme op i de eftertragtede topplaceringer på Googles første side.

Som grafen viser får de første 5 placeringer på Googles første resultatside 68% af al trafik! Stop lige op og tænk over det et øjeblik! Til sammenligning er det kun 4%, der klikker på resultaterne 6-10, og side 2 og 3 får 6%. De resterende ca. 15% klikker på en betalt reklame, laver en ny søgning eller går aldrig videre (giver op, bliver afbrudt etc.)

SEO Tekst Pris – Online Marketers

Vi vil med glæde varetage opgaven om at lave jeres SEO Tekster og bruge vores +10 års erfaring med digital markedsføring og dygtige SEO tekstforfattere. Vores SEO Tekst Priser ligger hverken i den billige eller dyre ende, og nedenfor kan du se nogle vejledende priser på SEO tekster.

SEO Tekst timeløn

 • 1 time: 950 kr. ex moms,
 • 10 timer: 8000 kr. ex moms.

SEO Tekst opgave

 • Small 600 ord – 720 kr. ex moms,
 • Medium 1500 ord – 1200 kr. ex moms,
 • Large 1800 ord – 1440 kr. ex moms.

SEO Tekst opgave x 6 (samme emne)

 • 6 x Small: 3600 kr. ex moms,
 • 6 x Medium: 7200 kr. ex moms,
 • 6 x Large: 8600 kr. ex moms.

Ovenstående priser er vejledende, og derfor opfordrer vi altid til en indledende snak, hvor vi kan forstå jeres behov. Vores løsninger er altid skræddersyede, og vi har sammensat mange forskellige varianter af udvikling og optimering af hjemmeside, digital markedsføring og vedligeholdelse.

Det er alt sammen så jeres hjemmeside kan få de bedste forudsætninger for at komme op og konkurrere blandt de allerøverste placeringer af søgemaskineresultater! Så giv os et kald eller skriv til os! Vi glæder os til at høre fra jer.

Start med det samme – det tager 15 minutter!

Ring til os – det tager 15 minutter! Der er nemlig kun ét godt tidspunkt at komme i gang eller videre med SEO tekster, og det er lige nu. Uanset om der lige nu er budget til SEO Tekster eller ej, så er det vigtigt at have en plan, så det ikke bliver udsat, glemt og drukner i andre – mere presserende – opgaver.

De fleste, der kan huske noget fra matematik i grundskolen, kan huske det matematiske udtryk ’eksponentiel virkning’. Til dem, der har glemt det, men måske arbejder i en mindre virksomhed eller start-up, så kan det sammenlignes med, at mange ting er utroligt udfordrende i starten, men hele tiden bliver rigtig meget nemmere.

Sådan er det også med SEO. Det er det lange, seje træk og ja; det kan virke uoverskueligt, dyrt og obskurt hvad man får ud af det, og hvad der reelt foregår.

I virkeligheden er det en usammenlignelig, god mulighed for at blive fundet af dem, som på nettet leder efter netop din vare. Og det er der altså rigtig, rigtig mange der gør, altså bruger nettet i en købsbeslutning!

Hver gang du bliver fundet, bliver det endnu nemmere for den næste at finde dig. Hermed den eksponentielle virkning – eller netværkseffekt.

Uanset om der lige nu er budget i din virksomhed til SEO eller ej, så anbefaler vi, at du har en plan. Ring eller skriv til os, og så sidder vi klar til en uforpligtende snak om SEO Tekst Pris, hvordan I kommer videre med det vigtigt SEO arbejde – også lige nu.

Og her lige på falderebet; hvis I vil vide mere om vores større SEO pakker, der ikke kun omfatter SEO Tekster, så henviser vi til vores artikel SEO Priser 2023.

Scroll to Top