OnlineMarketers

Teknisk SEO optimering 2023

Teknisk seo er processen bag, at optimere de tekniske elementer bag en hjemmeside. Ved at sikre det et tekniske solidt fundament, vil Google belønne hjemmesiden med bedre placeringer i søgeresultaterne.

Teknisk søgemaskineoptimering indeholder eksempelvis:

teknisk seo banner

Indholdsfortegnelse til teknisk seo

I denne guide finder du alle svar, på spørgsmål du måtte have om teknisk seo. Søger du i stedet hjælp til din teknisk søgemaskineoptimering, kan du udfylde vores kontaktformular længere nede eller ringe direkte på +45 42 800 768.

Indholdsfortegnelse til teknisk seo optimering

hvad er teknisk seo

Hvad er teknisk seo

Som tidligere nævnt handler teknisk seo, om optimering af alle de tekniske elementer bag en hjemmeside. Ved at sikre søgemaskinerne de bedste mulige adgangsbetingelser, kan de bedre indeksere og forstå hjemmesiden indhold, samntidig med du øger chancen for bedre placeringer i søgeresultaterne.

Som et vigtigt led i seo optimering, er det vigtigt, du opfylder alle de nye krav fra søgemaskinerne.

Tip: Her kan læse mere om hvad er seo 

Teknisk seo indeholder:

 • SSL certifikat
 • Responsivt design
 • Hastighedsoptimering
 • XML sitemap
 • AMP
 • Struktureret data 
 • Google Search Console og Bing
 • Døde links
 • Duplikeret indhold
 • Sikkerhed
 • Robot.txt
Hvorfor er teknisk seo vigtigt

Hvorfor er teknisk seo vigtigt

De fleste ved hvor vigtigt on-page seo og seo tekster, er for gode placeringer på søgemaskinerne og dermed de organiske søgeresultater.

Det er her teknisk seo kommer ind i billedet, uden et teknisk solidt fundament, vil hjemmesidens chancer for gode placeringer blive betydeligt dårligere.

Med teknisk søgemaskineoptimering af din hjemmeside, sikrer du dine brugere en bedre oplevelse, samtidig med du sender gode signaler til Google, der hæver den samlede vurdering af hjemmesiden.  

Desværre glemmer mange virksomheder, den tekniske del af optimeringen af hjemmesiden. Det er netop derfor, teknisk seo optimering kun er blevet vigtigere.

Ved at sikre et teknisk solidt fundament, vil søgemaskinerne som eksempelvis Google, prioritere din hjemmeside over konkurrenternes.

Optimering af hjemmesidens teknisk fundament

Optimering af hjemmesidens teknisk fundament

hjemmesidens tekniske seo fundament, er et afgørende element, i dine endelige placeringer i søgemaskinerne organiske søgeresultater. 

Længere nede finder du de vigtigste tips og tricks til, hvordan du sikrer det bedst mulige tekniske seo fundament.

Med over ti års erfaring i teknisk søgemaskineoptimering, giver vi her vores bedste bud på, hvordan du opnår gode resultater på søgemaskinerne. 

1. Husk SSL certifikat

SSL er en forkortelse for “Secure Sockets Layer” og er en metode til, hvordan hjemmesidens identitet beskæftiges og samtidig tillader en sikker krypteret forbindelse.

Du kan nemt identificere, om din hjemmeside har et SSL certifikat installeret ved, at tjekke om adresse linjen starter med “https://”, hvor hjemmesiden uden SSL starter med “http://.” 

teknisk seo SSL certifikat

Tilbage i 2014 annoncerede Google, de ikke længere ønskede at se den usikre “Http://” version mere, men i stedet foretrækker den nye sikre standard “Https://.”

Den gode nyhed er de fleste webservere eller host, tilbyder i dag som standard en funktion til aktivering af dit SSL-certifikat. 

2. Opret et XML Sitemap

Et XML-sitemap er en tekstfil, der indeholder et bibliotek over alle de individuelle sider på hjemmesiden. Ved at stille et bibliotek over hjemmesidens indehold til rådighed, kan søgemaskinerne hurtigt og præcist finde og indeksere indholdet og eventuelle ændringer. 

De fleste hjemmesider i WordPress eller Magento, indeholder en funktion til aktivering af XML-sitemap. Hvis du ikke allerede har et sitemap, anbefaler vi du installerer et plugin som Yoast eller Rankmath. 

xml-sitemap

Efter du har lavet og aktiveret dit XML-sitemap på din hjemmeside, er det vigtigt du opretter en profil i Google Search Console.

Når du har oprettet en profil Google search console, kan du indsætte web-adressen til dit sitemap, og tjekke alt er som det skal være og virker. 

GSC sitemap

3. Hastighedsoptimering af webside

Det er ingen hemmelighed, søgemaskiner længe har foretrukket hurtige hjemmesider. Ifølge Google egne officielle analyser, forlader over 50% af besøgende, din hjemmeside hvis tager den mere end 3 sekunder at indlæse. 

I den moderne digitaliserede verden, hvor teknikken kun udvikler sig hurtigere med tiden. Findes der heldigvis mange forskellige metoder, til hastighedsoptimering af en hjemmeside.  

Vil du gerne vide hvordan det står til med din egen hjemmeside, anbefaler vi Google eget gratis test værktøj Pagespeed Insight. Efter at have kørt en test med Pagespeed insight, modtager du en lang liste af potentielle forbedringer. 

Vores fokus ved hastighedsoptimering ligger ved: 

 • God web-server
 • Reducering af anmodninger og minimer brugen af plugins
 • Gennemgang af CSS
 • Optimering af billeder + SVG format
 • Reducering af Java, PHP og andet unødvendigt kode.
 • Implementering af CDN

Mangler du en hastighedsoptimering af dit website, tilbyder vi danmarks skarpeste priser på løbende hastighedsoptimering.

Vi tilbyder også en special aftale, om løbende hastighedsoptimering for mindre hjemmesider og webshops fra kun 200.- kr. per måned og 1000 kr. i oprettelse.

4. Duplikeret indhold

Vil du opnå en af de eftertragtede topplaceringer i Googles søgeresultater, er unikt, velskrevet og værdifuldt indhold til alle dine indholdssider et must.

Desværre laver mange stadig fejlen, at anvende det samme indhold på flere af hjemmesidens individuelle sider. En af de store ulemper ved dette, er indholdet vil konkurrere imod sig selv.

En anden stor ulempe ved brugen af duplikeret indhold, er chancen for en alvorlig straf fra en af søgemaskinerne som Google eller Bing.

Alle store søgemaskiner har offentlig annonceret, at benytter du duplikeret indhold på dine sider, kan søgemaskinerne uden advarsel fjerne alle dine organiske søgeresultater.

5. Mobil venligt webdesign

Google annoncerede tilbage i September 2022, at for fremtiden ville deres søgemaskine først indeksere og rangere mobilversionen af en hjemmeside. 

Med udviklingen af smartphones, billige tablets og andre mobile enheder. Har det altid kun været et spørgsmål om tid, før et responsivt design, blev det vigtigste led i en hjemmeside.  

Med et responsivt mobil venligt webdesign, tilpasser sig enheden brugeren benytter. Ved at tilpasse alle elementer de forskellige enheder, kan du ofte spare plads og derved have en hurtigere hjemmeside. 

6. Brug struktureret schema markup

Struktureret schema markup er et stykke kode, som du kan tilføje til hjemmeside emed formålet, at hjælpe søgemaskiner med bedre at forstå indholdet.

Vi anbefaler du altid tilføjer aggregaterating schema, der tillader dine søgeresultater, at vise dine anmeldelser i form af stjerner.

Sådan tilføjer du aggregaterating schema markup. 

Der findes primært 2 metoder til, at begynde at få vist dine anmeldelser. Du kan tilføje markup til hjemmesidens kode, eller bede din udvikler gøre det for dig. Den anden metode er at benytte en af betalte abonnement løsninger, der kan sørge for at vedligeholde og implementere koden for dig.

Hvis du ønsker at implementere aggregaterating til dit schema-markup selv, kan du med fordel følge Google egen officielle guide.

7. Ret eller fjern døde links

Ødelagte links påvirker direkte, dine placeringer i søgeresultaterne. Men måske endnu vigtigere, kan døde links ødelægge oplevelsen for dine besøgende.

Benytter dine brugere eksempelvis et dødt link, der linker til et internt eller eksternt link, vil brugeren opleve det som uprofessionelt eller måske endnu værre, aldrig komme tilbage igen.

Har du adgang til et af de store SEO-værktøjer, har du med stor sandsynlighed adgang til data der viser din hjemmesides døde links.

Efter du har identificeret de døde links, skal de enten fjernes eller ændres til de nye eller korrekte destinationer. Hvis du ikke allerede bruger et af de store SEO-værktøjer, kan du med fordel anvende et gratis værktøj som Deadlinkchecker.

En anden effektiv metode til, at undgå besøgende lander på side der ikke findes, er anvendelsen af en god 404 side.

Du kan med fordel tjekke i dit tema, om det skulle have en funktion til en klassisk 404 side. Her kan udfylde skabelonen, så brugeren altid mødes af relevante links.

Skriv en kommentar

Scroll to Top